Extra data “Begeleiden van grote ondernemers”

Regilbury Park FarmVanwege grote belangstelling voor deze Masterclass organiseert Agrivaknet op 1 en 16 oktober 2014 een tweede en derde masterclass voor adviseurs die bij de grote agrarische ondernemers aan tafel zitten, met als onderwerp ‘Begeleiden van grote ondernemers’.

 

Het gesprek met de ondernemer

De agrarische ondernemer van nu is niet meer de boer van 10 of 20 jaar geleden. De gesprekken aan de keukentafel zijn veelal verplaatst naar kantoor of een andere ruimte dan de woonkamer. Ze gaan bovendien niet meer alleen over technische zaken zoals de grasopbrengst, het voerschema of de technische resultaten. De gesprekken gaan ook over de toekomst van het bedrijf, de visie, de bedrijfsdoelstellingen en hoe de ondernemer die wil bereiken. Immers het leiden van een grote onderneming vraagt vele vaardigheden zoals planmatig werken, organiseren, leiding geven, onderhandelen, delegeren en ga zo maar door.
Welke rol speelt de adviseur daarbij? Wat kan hij betekenen voor de grote ondernemer in het complexe proces van ondernemen in een snel veranderende agrarische wereld? Hoe zorgt de adviseur dat de grote ondernemer juist hem vraagt aan te schuiven en mee te denken over de voortgang van de onderneming?

Masterclass ´Begeleiden van grote ondernemers´

De Masterclass ‘Begeleiden van grote ondernemers’ is bedoeld voor juist die erfbetreders die bovenstaande vragen herkennen. De Masterclass gaat uitgebreid in op de vaardigheden die de adviseur nodig heeft om bovenstaande gesprekken met de ondernemer te kunnen voeren. Daarbij gaat het enerzijds om inzicht in het businessmodel van de klant. Maar zeker zo belangrijk is de emotionele connectie tussen erfbetreder en veehouder, omdat die het denken van de ondernemer beïnvloedt. Wanneer er een klik is tussen de adviseur en de ondernemer, dan zal de ondernemer die adviseur vragen mee te denken.

Lees meer op de website van Agrivaknet, www.agrivaknet.nl