Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) komt eraan!

HM koe met uier 1343639_67930794De NRM profileert zich meer en meer als het visitekaartje voor de complete Nederlandse melkveehouderij. Het programma van de 14e editie op 27 en 28 juni in de IJsselhallen in Zwolle telt enkele nieuwe elementen voor zowel topfokkers, als voor moderne melkveehouders.

NRM voor de moderne melkveehouderij

Met een nieuwe website en een nieuw logo geeft de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) een gezicht aan de bredere koers, die het evenement is ingeslagen. Richtte de 2-jaarlijkse manifestatie zich tot voor kort vooral op de topfokkerij, de laatste jaren krijgt ook de moderne melkveehouderij alle aandacht. Nieuwe elementen zijn:
-Keuring van honderdtonners; tijdens de komende editie voegt de organisatie een keuring van deze honderdtonners toe.
-Meer ruimte voor de vakbeurs; door langere pauzes is er meer ruimte voor de melkveehouders om de vakbeurs te bezoeken.
-IBR-vrij evenement; op de komende NRM zullen alleen IBR-vrije dieren worden toegelaten, waardoor deelname voor gecertificeerde IBR-vrije dieren gemakkelijker wordt.

Naast de ruim 200 koeien voor de individuele keuring, zullen naar verwachting circa 25 dochtergroepen en enkele tientallen honderdtonners hun opwachting maken tijdens de NRM 2014. Voor meer informatie, zie www.nrm.nl of contact@nrm.nl . Tot ziens op 27 en 28 juni a.s. in Zwolle!