AgriDirect: bijna helft melkveehouders wil uitbreiden

boerenerf tekeningBijna de helft van de Nederlandse en Vlaamse melkveehouders wil uitbreiden na vervallen melkquotum. Van melkveehouders uit Nederland en Vlaanderen heeft 44,5% na het vervallen van het melkquotum plannen om het bedrijf uit te breiden. In Nederland is dit percentage het hoogst.

AgriDirect

Dit blijkt uit het ‘zero-grazing’ onderzoek dat AgriDirect in samenwerking met boerenzoon Nick Brysse in het kader van zijn studie ‘Agro- en Biotechnologie’ aan de hogeschool Vives te Roeselare (BE) heeft uitgevoerd. In maart 2015 namen circa 470 Nederlandse en Vlaamse melkveehouders deel aan het online onderzoek. Op de vraag ‘Bent u van plan om uw bedrijf uit te breiden na het vervallen van het melkquotum?’ antwoordde 44,5% van alle respondenten positief.

Meer in Nederland

De uitbreidingsbereidheid ligt iets hoger onder de Nederlandse melkveehouders; van hen wil 46,2% uitbreiden ten opzichte van 38,1% Vlaamse melkveehouders. De melkveehouders in de klasse ‘meer dan 150 stuks melkvee’ zijn het meest uitbreidingsbereid na het vervallen van het melkquotum (59,0%). Eveneens meer dan de helft (54,3%) van de melkveehouders met 100 tot 150 stuks melkvee heeft uitbreidingsplannen. Op de melkveebedrijven in de klassen ‘tot 50 stuks melkvee’ en ‘van 50 tot 100 stuks melkvee’ liggen de uitbreidingsplannen lager, respectievelijk op 31,1% en 38,5%.

Met dank aan AgriDirect.

1 Reactie op AgriDirect: bijna helft melkveehouders wil uitbreiden

  1. Edith zegt:

    Nu de koeien al maar buetin. En de geraniums volop in bloei in het rek bij het tuincentrum. Leuk hoor. Maar niet het echte verhaal. Laten we het niet mooier maken dan het is en de seizoenen in hun waarde laten. Dat levert uiteindelijk meer op.

Reacties zijn gesloten.