DSF: jaarverslag Dairy Sustainability Framework 2014

2192_milk on shelvesHet Dairy Sustainability Framework (DSF) heeft haar eerste jaarverslag gepresenteerd. Met het eerste jaarverslag wordt een beginpunt gemarkeerd voor het DSF. Hieropvolgende verslagen zullen de vooruitgang ten opzichte van de gestelde duurzaamheidsdoelen voor de wereldwijde zuivelsector volgen en controleren.

DSF

Het DSF is in oktober 2013 opgericht tijdens de World Dairy Summit in Yokohama. Het valt onder de Global Dairy Agenda for Action, waarmee duurzaamheidsactiviteiten worden ondernomen door de zuivelsector. Sindsdien zijn er flinke stappen gezet vanuit zowel het ledenperspectief als de steunstructuren die ervoor zorgen dat het DSF op een effectieve manier wordt ingezet. Hiermee wordt aan de voorwaarden voldaan van zowel interne als externe stakeholders.

Duurzame Zuivelketen

De Duurzame Zuivelketen is een uitvoerend lid van het DSF. Vanuit die hoedanigheid onderschrijft het de elf duurzaamheidscriteria die in het DSF zijn opgesteld. Zie onderstaand het jaarverslag, waarin onder meer een opsomming van activiteiten is gegeven in het kader van deze elf duurzaamheidscriteria.

Dairy Sustainability Framework Jaarverslag 2014