LIBA Ondernemersreis melkvee naar Somerset (UK)

liba-logo-okeOndernemersreis 4 tot en met 9 juli 2016
Lage kosten in Somerset, Groot-Britannië

Wilt u als melkveehouder of erfbetreder van collega-melkveeondernemers in Groot-Brittannië leren omgaan met lage melkprijzen? Schrijf dan maandag 4 tot zaterdag 9 juli in uw agenda. We bezoeken melkveebedrijven van 100 tot 2000 koeien in de regio Somerset.

De landbouw in de regio Somerset is zeer gevarieerd. Er bevinden zich intensief gemanagede bedrijven met zeer hoge producties, alsook extensievere graasbedrijven. De melkveebedrijven die we bezoeken in Groot-Brittannië kenmerken zich door de grote variatie in:
• Bedrijfssysteem, we zullen bedrijven bezoeken van hoofdzakelijk grazen tot jaarrond binnen met 3x daags melken
• Melkprijs, afhankelijk van de afnemer kan de melkprijs van de ondernemers variëren van 20 tot 32 cent per 100 liter op dit moment
• Specialisatie, vele bedrijven hebben in de loop der jaren een sterke neventak ontwikkeld met behoud van goed management in de melkveetak
Gelijkenissen tussen de verschillende melkveebedrijven:
• Technisch sterk, onafhankelijk van de intensiteit en omvang van het melkveebedrijf
• Sterk ondernemerschap
• Sterk melkprijsrisicomanagement met diverse oplossingen

De kosten voor de reis bedragen 995 euro per persoon. Voor een eenpersoonskamer betaalt u 250 euro extra. Deze prijs is inclusief maaltijden en overnachtingen in het Yeovil Court Hotel. Een reis- en annulatieverzekering kan afgesloten worden. Het programma van de reis (onder voorbehoud) kunt u raadplegen op onze website. Bekijk het programma!

Voor inschrijvingen kunt u ook tijdens de kantooruren bellen naar 0032 (0) 89/46 46 06, vraag dan naar Annamaria Clijsters.
Deelnemers aan de reis ontvangen precieze opstaptijden en praktische informatie in een volgende brief.

Met vriendelijke groeten,
ir. Johan Achten
Dries Aerden
ir. Niels Achten
Evelien Voermans
ir. Annamaria Clijsters

www.liba.be