CRV: het wordt druk in Leeuwarden!

KI sperma rietjesKernfokbedrijf CRV naar Leeuwarden. Veeverbeteringsorganisatie CRV heeft Friesland uitgekozen voor een nieuwe vestiging. CRV brengt het kernfokbedrijf met bijbehorende activiteiten naar Leeuwarden. Het complex wordt in de nabijheid van de Dairy Campus gebouwd, in de buurt van knooppunt Werpsterhoek. CRV heeft een agrarische locatie aangekocht van de provincie Fryslân en streeft ernaar om hier in de loop van 2015 met de bouw van het complex te starten. Dit bestaat uit laboratoria, kantoorruimtes en stallen, waar 15 research- en laboratoriummedewerkers gaan werken.

Delta Nucleus

De vestiging van CRV houdt onder meer in dat ze de kern van haar Europese fokprogramma, de zogenoemde ‘Delta Nucleus’ naar Leeuwarden verhuist. Wethouder Henk Deinum is verheugd: “Met de komst van CRV naar de Dairy Campus wordt de positie van Leeuwarden als zenuwcentrum voor innovatie van de melkveehouderij versterkt. Naast hoogwaardige werkgelegenheid biedt CRV samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Het bedrijfsleven speelt hierin een steeds duidelijkere rol. Ik ben daarom blij met de komst van CRV, zij kunnen ook als magneet richting andere bedrijven werken.” Gedeputeerde Johannes Kramer: “We zijn trots dat CRV Fryslân als innovatieve zuivelprovincie op waarde schat en zich hier wil vestigen. We verwelkomen een wereldspeler op het gebied van veeverbetering.”

Innovatie CRV

CRV is een coöperatieve veeverbeteringsorganisatie die actief is in alle belangrijke melk- en vleesveegebieden ter wereld. Met een sterke focus op innovatie ontwikkelt, produceert en levert CRV fokkerijproducten, informatieproducten en diensten die het management van de veestapel optimaliseren. CRV verkoopt haar producten en diensten aan professionele melk- en vleesveehouders in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor van CRV staat in Nederland. Het kernfokbedrijf in Leeuwarden ve