Diergeneeskundige sector op beurs Libramont (B)

limousine-LibramontDe diergeneeskundige sector in Wallonie was gezamenlijk aanwezig in Libramont (B). Met een stand centraal in het vroegere Walexpo (nu LEC) op de beurs van Libramont toonde de diergeneeskundige sector zich gezamenlijk aan de professionele bezoekers van de beurs, maar uiteraard ook aan het grote publiek. Bedoeling was om de aandacht te vestigen op het grote belang van de dierengezondheid, niet alleen voor de sector zelf, maar ook voor de volksgezondheid.

Breed aanbod deelnemers

Deelnemers in deze gemeenschappelijke stand waren o.m. het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, de verenigingen van dierenartsen (UPV en CRFOMV), AWE, DGZ en ARSIA, Comité voor de Melkkwaliteit, Faculteit Diergeneeskunde van de universiteit van Luik, de FOD Volksgezondheid en daarnaast ook MSD Animal Health en Offra Belgium.
Gemeenschappelijk motto van deze verenigingen en ondernemingen is: ‘Wij dragen zorg voor u”. Zij willen daarmee benadrukken dat de praktijkdierenarts een sleutelrol vervult in de dierlijke gezondheid, maar ook dat deze dierlijke gezondheid belangrijk is voor de menselijke gezondheid en de kwaliteit van de dierlijke producten. In zijn activiteiten doet de dierenarts beroep op kennis en ondersteuning van verschillende organisaties en diensten en het zijn deze die in de gezamenlijke stand op de beurs van Libramont aanwezig zijn.

Eén van de thema’s is bv. het verminderen van het gebruik van antibiotica om de problematiek van resistentievorming tegen te gaan. Op dat vlak werd trouwens de jongste jaren reeds belangrijke vooruitgang geboekt in ons land.

Met dank aan de redactie van Landbouwleven!