Drukbezochte Landbouwbeurs in Libramont (B)

plan-de-la-foire-nlBijna 216.000 bezoekers voor Landbouwbeurs van Libramont in de Ardennen! De Landbouwbeurs van Libramont (B) heeft dit jaar op vier dagen 215.869 bezoekers geteld. Dat zijn er 2 procent meer dan vorig jaar, maar niet zoveel als in het recordjaar 2012 toen er 219.328 bezoekers werden geteld. Dat meldde de organisatie op maandag, de laatste dag van deze tachtigste editie van de beurs.
Dinsdag 29 juli ging in Bras-Haut, in de nabijheid van Saint-Hubert, nog de vierjaarlijkse Dag van het Gras door waarop meer dan 100 machines voor de hooibouw werden gedemonstreerd.

Drukbezochte en gezellige beurs

Vrijdag, zaterdag en zondag waren drukbezochte dagen op de beurs, maar maandag kwam traag op gang. “We zijn erg tevreden. Deze beurs verliep rustig, vrolijk en zonder enige hapering”, zegt algemeen secretaris Jean-François Piérard.
De beurs kende zonnig weer op vrijdag en zaterdag, en de gevreesde onweders, op zondag zijn uitgebleven. Door de regen op maandag kwamen nog veel landbouwers, die in de voorgaande dagen voorrang gaven aan hun werk.
De volgende editie van de landbouwbeurs van Libramont zal plaatsvinden van 24 tot 27 juli 2015.

Bron: Belga/Landbouwleven