Herhaling VoerMonitor door Geelen Consultancy

bulkwagen AgrifirmVoerMonitor wordt herhaald. Geelen Consultancy gaat voor de tweede keer het online marktonderzoek VoerMonitor uitvoeren onder veehouders. Duizenden veehouders beoordelen in dit onderzoek hun eigen voerleverancier. Elke voerleverancier ontvangt een rapportage over hoe ze scoren in vergelijking met de gemiddelde voerleverancier.

Mengvoerfabrikant

In het onderzoek wordt nagegaan hoe veehouders oordelen over hun eigen (meng)voerfabrikant. Er worden scores bepaald over onder meer tevredenheid met betrekking tot het voer, voorlichting, prijzen en het bedrijfsimago. Ook maakt het onderzoek duidelijk of er verbeterpunten zijn voor de voerleverancier, wat de overstapbereidheid en eventuele overstapredenen zijn. Ongeveer 17.500 rundvee-, varkens- en pluimveehouders krijgen een e-mail met een link naar een online vragenlijst. In totaal krijgen de veehouders ongeveer vijftig korte vragen over hun eigen voerleverancier voorgelegd. De vragen zijn makkelijk te beantwoorden en alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Conceptvragen zijn beschikbaar.

Door het jaarlijks uitvoeren van VoerMonitor kunnen mengvoederfabrikanten zien op welke aspecten ze vooruitgang boeken en op welke aspecten minder of helemaal niet.

Met dank aan de Molenaar.