VoerMonitor onder veehouders nu ook in Belgie!

DSC_1080In het najaar van 2014 wordt de VoerMonitor 2014 uitgevoerd onder Belgische veehouders. Welke voerleverancier levert het beste voer? En wie levert het goedkoopste voer? En hoe tevreden is men over de bedrijfsbegeleiding van de voerleverancier? Wat zijn de belangrijkste redenen dat men klant is en wat zijn de belangrijkste redenen om eventueel te switchen van voerleverancier?

VoerMonitor in Nederland

Begin dit jaar heeft agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen
een groot online onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse veehouders onder de naam “VoerMonitor 2014”. Ruim tweeduizend Nederlandse veehouders hebben online hun eigen voerleverancier beoordeeld op een aantal aspecten met betrekking tot voer, bedrijfsbegeleiding, voerprijzen en service. Ook heeft men aangegeven waarom men klant is, of men nog klant blijft en wat de eventuele overstapredenen kunnen zijn.

De vijftien deelnemende voerleveranciers in Nederland hebben inmiddels een rapport ontvangen met hierin de eigen scores in vergelijking met die van de gemiddelde voerleverancier. Er zijn voerleveranciers die vrijwel op elk aspect hoger scoren. Hiermee leggen zij de lat hoog voor die leveranciers die op de beoordeelde aspecten onder het gemiddelde hebben gescoord. Ook de mogelijke overstapredenen verschillen vaak per voerleverancier.

Jaarlijks onderzoek

De bedoeling is om de ‘VoerMonitor’ jaarlijks uit te voeren in België, zodat de voerleveranciers kunnen zien op welke aspecten ze vooruitgang hebben geboekt en op welke aspecten minder of helemaal geen vooruitgang is geboekt.

Meer informatie kan worden verkregen bij Geelen Consultancy. Met dank voor vakblad De Molenaar voor het bericht.