Internationaal Melkveevoeding Symposium 2014

koeien aan voerhek (2)Internationaal Melkveevoeding Symposium 2014: “Strategieën voor een quotumvrije melkveehouderij” op 16 oktober in Wageningen.

Wegvallen van melkquotum

Het wegvallen van het melkquotum brengt een nieuwe dynamiek in de melkveehouderij. Wat betekent dit voor de melkproductie wereldwijd, welke gebieden zullen groeien in productiecapaciteit en wat zijn beperkende factoren vanuit milieu- en emissieaspecten? Hoe zijn grote melkveebedrijven nog te managen, waar halen we straks ons voer vandaan, en hoe zullen de melk- en voerprijs zich ontwikkelen?
Het Melkveevoeding Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door het Centrum Diervoeding, dit jaar in samenwerking met Balchem Corporation, Diamond V, FrieslandCampina en Wageningen Institute of Animal Sciences. Vertegenwoordigers van de diervoeder-, additieven- en zuivelindustrie, kennisinstituten, overheidsinstanties, dierenartsen, studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in het symposium zijn van harte welkom!

Programma en sprekers

09:00 Koffie en aanmelden
09:30 Welkom en opening
09:45 Prospects for dairy industry – opportunities and threats Ruud Huirne (Rabobank)
10:30 Prospects for dairy industry – challenges for the dairy chain Yvonne van der Vorst (FrieslandCampina)
11:15 Environmental impact of dairy industry Imke de Boer (Wageningen University)
12:00 Lunchpauze
13:30 Increasing feed demands – production of home-grown feeds Gert van Duinkerken (Wageningen UR Livestock Research)
14:15 Increasing feed demands – improving feeding management and efficiency Francisco Ysunza (Diamond V)
15:00 Koffiepauze
15:30 Smart farming – technological solutions for large herds Ilan Halachmi (Institute of Agricultural Engineering, Israel)
16:15 Future of dairy production: large-scale production, expanding herds, marketing and dairy education Greg Bethard (G&R Dairy Consulting, USA)
17:00 Afsluiting en borrel

Aanmelden en kosten

De kosten voor deelname voor “early birds” (aanmelden vóór 15 september) zijn €195,= (excl. BTW), inclusief lunch, drankjes en de proceedings van het symposium, of €50,= (excl. BTW) voor studenten. Na 15 september 2014 zijn de inschrijfkosten respectievelijk €245,= (excl. BTW) en €70,= (excl. BTW) voor studenten. Studenten worden verzocht op het symposium hun geldige studentenkaart te tonen ter controle. AIO’s die aangesloten zijn bij WIAS met een goedgekeurd TSP, kunnen zich gratis registreren door een email te sturen aan info.dairysymposium@wur.nl.