Praktijkonderzoek melkveevoeding in Dronten

voerhek met koeienSamenwerking voor praktijkonderzoek melkveevoeding. De faciliteiten van het Aeres Praktijkcentrum in Dronten worden ingericht voor het uitvoeren van dit praktijkonderzoek op het gebied van melkveevoeding.

Aeres Praktijkcentrum

Het Aeres Praktijkcentrum Dronten beschikt over verschillende praktijkleer faciliteiten op het gebied van de melkveehouderij. Deze faciliteiten worden ingezet voor studenten en het bedrijfsleven. De krachtenbundeling van de drie organisaties leidt tot een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs. Vraagstukken op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie worden samen opgepakt en geïntegreerd in het onderwijs. Zo ontstaat HBO-onderwijs dat voorop loopt en zal het bedrijfsleven goed opgeleide medewerkers voorzien blijven worden.

CAH Vilentum

CAH Vilentum is de grootste HBO-opleider binnen Nederland op het gebied van veehouderij en ondernemerschap. Binnen deze opleiding werken ForFarmers en CAH Vilentum al nauw samen in de veevoedingsminor. Door deze samenwerking komen innovaties beter beschikbaar voor het onderwijs en wordt de verbinding in alle studiejaren versterkt. Onderzoekers van de CAH Vilentum zullen samen met studenten de onderzoeksresultaten analyseren en bundelen. Hierdoor leren studenten al in een vroeg stadium hoe praktijkonderzoek wordt opgezet en dit onderzoek op waarde te schatten, anderzijds zullen studenten ook zelf met veevoeding experimenteren en in de praktijk leren rantsoenen samen te stellen.

ForFarmers

ForFarmers is continu op zoek naar de beste oplossingen voor haar klanten. Voor het ontwikkelen van kwalitatieve producten en adviezen beschikt het bedrijf over een eigen innovatiecentrum (NIC), dat nauw samenwerkt met onderzoeksinstituten en universiteiten uit diverse landen. Door de samenwerking met het Aeres Praktijkcentrum en CAH Vilentum wordt hun leidende positie op gebied van onderzoek en innovatie versterkt en is het mogelijk om nog sneller en efficiënter te innoveren. De proeven zullen worden uitgevoerd in de vernieuwde en uitgebreide Flevolandstal van het Aeres Praktijkcentrum Dronten.

Met dank aan De Molenaar en het Aeres Praktijkcentrum.