International Association Herdmanagers and Farmmanagers?

HM beeld cowboy 198150_5872The Herdmanager heeft het initiatief genomen om te komen tot een onderzoek naar de behoefte aan een internationale belangenvereniging en platform (International Association) van/voor Herdmanagers en Farmmanagers. Eerst in de melkveehouderij en later bij voldoende belangstelling ook in de varkenshouderij en de akkerbouw.

Behoefte aan een International Association eerst peilen!

Op basis van de contacten met managers en bedrijfsleiders van grotere melkveebedrijven is er behoefte aan een soort belangenvereniging en platform, maar dan internationaal georganiseerd. The Herdmanager zal daartoe overleg plegen met o.a. de Europese belangenorganisatie voor de melkveehouderij, de EDF met kantoor in Frankfurt/Main.
Bij een belangenvereniging van/voor Herdmanagers en Farmmanagers denken wij aan:

– De belangen vertegenwoordigen en verdedigen van Herdmanagers en Farmmanagers binnen en buiten Europa.
– Kennis en ervaringen uitwisselen tussen Herdmanagers en Farmmanagers onderling, zowel live als via Internet.
– Ondersteuning van Herdmanagers en Farmmanagers op het gebied van Financiële, Personele en Juridisch/Fiscale zaken.

Eerste stap is lancering van TheHerdmanager.com

De lancering van de Engelstalige versie van de website/community The Herdmanager zal de eerste stap zijn in deze richting. In wisselwerking met Twitter en LinkedIn de ideale combinatie om Herdmanagers en Farmmanagers te boeien en te binden. Van daaruit kan een doorgroei plaatsvinden naar een International Association van/voor Herdmanagers en Farmmanagers. Het aanbieden van trainingen en opleidingen samen met andere organisaties, kan tot de mogelijkheden behoren. Maar ook ondersteuning bij de werving en selectie van managers of bedrijfsleiders op grotere melkveebedrijven in Europa en daarbuiten.
Uw suggesties en tips zijn van harte welkom; ook komen we graag in contact met collega-organisaties in de Dairy sector om een internationaal partnership te bespreken bij de ontwikkeling van TheHerdmanager.com. Want waar een wil is, is een melkweg;  juist internationaal gezien zijn daarvoor volop kansen. We rekenen daarom vooral op reacties van de Herdmanagers en Farmmanagers zelf!

ir. Ad Merks (communitymanager)