Managementsignalen® voor de melkveehouderij

HM cowboy met koeien 568827_62678277Er is een nieuw boek op komst, namelijk Managementsignalen® voor de melkveehouderij; de praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf. Managementsignalen® bevat praktische informatie voor melkveehouders en hun adviseurs, die willen weten hoe u de bedrijfswinst van een melkveebedrijf kunt verhogen. De auteurs zijn Johan Achten en Niels Achten van bedrijfseconomisch adviesbureau LIBA en Jan Hulsen van Vetvice. Vetvice traint en adviseert melkveehouders in meer dan 25 landen op het gebied van koemanagement, stalontwerp en arbeidsorganisatie.

Inhoud en concept Managementsignalen®

Managementsignalen® helpt u op een toegankelijke en praktijkgerichte wijze om de bedrijfseconomische signalen van uw bedrijf snel op te pikken, te interpreteren en actie te ondernemen. u krijgt inzicht en ontwikkelt zich tot een nog betere en slimmere ondernemer. Want een boer die niet continu verbetert, boert zelf achteruit!

Onderdeel van economisch managen is de kunst van het beslissen. Managementsignalen® legt uit volgens welke aanpak u op verschillende managementniveaus beslissingen neemt: Bouw ik die nieuwe stal? Kan ik grondloss groeien? Hoe kan ik maximale drogestof opbrengst halen van mijn eigen land? Tegen welke prijs mag ik voer inkopen? Wanneer moet ik koeien verkopen? Managementsignalen® behandelt de basisprincipes van economisch denken, handelen en werken op een melkveebedrijf.

Managementsignalen® is een uitgave in de reeks Koesignalen®. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis van diergericht melkvee houden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uitgever Roodbont Publishers, via info@roodbont.nl of www.roodbont.nl