Arla: meer omzet uit Afrikaanse markt

logo ArlaArla rekent op een sterke toename van de Afrikaanse omzet. Arla Foods wil de omzet uit de Afrikaanse markt de komende twee jaar opvoeren naar 2 miljard Deense kroon, € 269 miljoen.

Afrika

Momenteel haalt het Scandinavische concern € 87 miljoen aan omzet uit de Afrikaanse markt. Het bedrijf is momenteel onder meer actief in Nigeria en Ivoorkust, maar legt de focus inmiddels ook op markten als Ghana, Senegal, Kongo en andere markten in Oost-Afrika. Arla denkt met name te kunnen groeien met langhoudbare melk en melkpoeder. Het concern zegt een aantal initiatieven te hebben genomen die er voor moeten zorgen dat de omzetgroei niet ten koste gaat van lokale boeren.

Werkkapitaal

Overigens verwacht Arla dit jaar ongeveer € 240 miljoen te investeren in haar vestigingen. Dat is een vijfde minder in vergelijking met het afgelopen boekjaar. De zuivelonderneming wil volgens financieel directeur FrederikLotz alleen nog investeringen doen die en tot een hogere opbrengst leiden en die een korte afschrijfperiode kennen. De onderneming hoopt op die manier haar werkkapitaal verruimen.

Met dank aan ZuivelZicht.