Australie: nieuw bedrijf Hope Dairies

melk China winkelAustralische mijnmagnaat stapt in zuivel: het nieuwe Australische zuivelbedrijf Hope Dairies gaat fors investeren in de productie van babyvoeding en langhoudbare melk voor de Chinese markt. Eigenaar Gina Rinehart kondigde afgelopen weekeinde aan € 348 miljoen te investeren.

Chinese partner

Hope Dairies wordt aangestuurd door Hancock Prospecting, het mijnbouwbedrijf van Rinehart. Volgens de berichten gaat het bedrijf een joint venture aan met een Chinees concern voor de productie van melk en babyvoeding. Bij de presentatie van de plannen werd de naam van de Chinese partner niet genoemd, maar het zou volgens persbureau Reuters gaan om het staatsbedrijf China National Machinery Industry Corp dat onder meer actief is in de agrarische machinebouw. Hope Dairies gaat in Queensland 5.000 hectare aankopen om melk te produceren. Het bedrijf gaat 16.000 melkkoeien houden. Daarnaast wil het melk aantrekken van melkveehouders in de regio.

In de tweede helft van 2016 wordt er begonnen met de productie van melkpoeder. Het gaat om een fabriek die jaarlijks 30.000 ton melkpoeder produceert. Ook zou het bedrijf langhoudbare melk voor de Chinese markt gaan produceren. Projectmanager Jason Morrison verklaarde dat Hope Dairies met Australische melk een premium product gaat produceren speciaal voor China.