CEO FrieslandCampina gaat van zuivel naar bier

cees_t_hart Rielof Joosten  FrlCampinaAlgemeen directeur Cees ’t Hart treedt terug bij FrieslandCampina. Beoogd opvolger is Roelof Joosten. Vanaf 1 juni gaat ’t Hart aan de slag als directeur bij het Deense bedrijf Carlsberg Group.

 

Fusie en omzetgroei

Cees ’t Hart (l.) begon in 2008 als directievoorzitter bij Friesland Foods. Onder zijn leiding fuseerde het bedrijf met Campina en groeide de omzet van 8,2 naar 11,4 miljard euro. FrieslandCampina groeide fors in Azië en nam in Europa diverse kaasbedrijven over. Sinds 2009 investeerde het bedrijf 1,9 miljard euro in uitbreiding van de capaciteit en verbetering van de kwaliteit.

Ervaren opvolger

Roelof Joosten een ervaren opvolger uit eigen huis. Hij is sinds 2012 in dienst bij FrieslandCampina. Daarvoor was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo, dat gespecialiseerd is in de productie van kindervoeding. ‘Ik ben vereerd dat de raad van commissarissen mij voor deze functie heeft gevraagd’, stelt Joosten. ‘Ik kijk er naar uit om, samen met collega’s, FrieslandCampina verder uit te bouwen.’