Chinese Ningbo gaat in Australie produceren

melkstal in ChinaHet Chinese Ningbo gaat in Australië melk produceren! De Chinese Ningbo Groep heeft drie melkveebedrijven gekocht in het Australische Gippsland en is van plan er nog meer aan te kopen. Verder heeft het concern plannen om een melkfabriek te bouwen in Australië, van waaruit verse melk wordt geëxporteerd naar China. Ningbo investeert 15 miljoen Australische dollars in de drie melkveebedrijven in Gippsland en wil nog eens 6 miljoen uittrekken voor de verwerking van melk.

Veel potentie in Australie

Ningbo ziet veel potentie in Australië, verklaarde vice-president Harry Wang. Australische melk wordt hogelijk gewaardeerd in China en bovendien is het land goedkoop, aldus Wang. Hij voegde daar aan toe dat de gemiddelde productie per koe in Australië wel omhoog kan. Als oorzaak noemde hij achterblijvende investeringen in de sector, waardoor de productie afneemt en de bedrijven te klein worden. Door beter management op de bedrijven kan de productie omhoog, aldus de Chinees.

Ningbo heeft in China 30 melkveebedrijven waarop 20.000 koeien worden gemolken. Daarnaast heeft het bedrijf 15 melkverwerkingsfabrieken, aldus ZuivelZicht.