Holland Holstein Herds in the picture!

logo HHHZoals de naam al doet vermoeden is Holland Holstein Herds (HHH) een landelijke vereniging van fokkers van Holstein koeien, zowel rood- als zwartbont. De club is in de jaren ’70 ontstaan toen een groep enthousiaste Holstein-fokkers de Holsteinisering in Nederland op gang wilde brengen.

Topgenetica

Ook nu nog behoren de leden van de HHH tot de absolute top van de Nederlandse melkveefokkerij en -houderij. De HHH bestaat inmiddels bijna 30 jaar en heeft als doel: de Holstein-fokkerij van de Nederlandse veehouders zoveel mogelijk in woord en daad te promoten. Onze leden hebben genetica in huis van ’s werelds beste koefamilie’s. De afstamming daarvan zijn de potentiële grondleggers van de volgende generatie fokstieren en fokkoeien in verschillende landen waarin wordt gewerkt aan het verbeteren van het Holstein-ras.

HHH show

De Holland Holstein sHow is een initiatief van de Holland Holstein Herds en wordt georganiseerd door de stichting Holland Holstein sHow. Deze show wordt jaarlijks gehouden en is de enige open nationale show in Nederland. Kijk op www.hollandholsteinshow.nl voor meer info. Ieder jaar wordt er op de vrijdagavond voorafgaande aan de Holland Holstein sHow de Tulip Holstein Sale gehouden. Kijk op www.tulip-sale.nl voor meer info.

Daarnaast besteden wij veel aandacht om de jeugd erbij te betrekken. Deze kunnen lid worden van de Young Breeders Club Nederland. Kijk voor meer informatie op hun eigen website: www.youngbreeders.nl