Investeringen A-Ware drukken jaarresultaat

HM kazen-757590-sInvesteringen in nieuwbouw en renovatie van kaasfabrieken hebben er voor gezorgd dat de winst van de A-Ware group vorig jaar daalde met 34 procent naar een bedrijfsresultaat voor belasting van 11,5 miljoen euro. De omzet steeg licht met 3 procent naar 1,13 miljard.

Naar verwachting

Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen daalde met 7,1 miljoen naar 40 miljoen (- 15%). Het resultaat was volgens Jan Anker, algemeen directeur van A-Ware Food Group, ondanks dat het fors lager was dan dat van 2012, volgens verwachting. ‘We investeren flink om zo onze dienstverlening uit te breiden. Dat onderaan de streep opnieuw een mooi resultaat staat, stemt tot tevredenheid. A-Ware bouwt in Heerenveen aan een nieuwe kaasfabriek en in Almere wordt de verpakking- en kaasrijpingslocatie gerenoveerd.

Rusland boycot

A-Ware wil geen prognoses afgeven over het lopende jaar. ‘De marktomstandigheden veranderen momenteel sterk’, zo geeft Corine Kroft, woordvoerder van A-Ware, aan. ‘Ook A-ware heeft afnemers in Rusland die we nu niet meer kunnen bedienen’, zo antwoordt Kroft op de vraag in hoeverre de Ruslandboyot A-Ware parten speelt. ‘Onze afnemers zitten over een groot gespreid gebied waardoor het ontstane productieoverschot wel kunnen opvangen.’

Met dank aan Veeteelt voor dit bericht.