Opvallend: Schothorst Feed Research (SFR)

SFRIn tien jaar is de omzet van Schothorst Feed Research (SFR) ruim verdubbeld tot € 6,7 miljoen. Sinds 2007 is SFR toenemend winstgevend met in 2013 een winst voor belastingen van € 494.000. In 2014 is SFR verkozen tot het meest innoverende bedrijf van Flevoland.

Onafhankelijk en internationaal

SFR wordt nu internationaal gezien als onafhankelijk leidend kennis- en onderzoekinstituut op diervoeding met het grootste onafhankelijke onderzoek budget op voederwaardering. SFR is in 2004 voortgekomen uit Stichting De Schothorst als zelfstandig onafhankelijk kennis en onderzoek instituut op diervoeding.
De afgelopen tien jaar is geïnvesteerd in innovatie, mensen en middelen. De organisatie is met 10 hoogwaardige FTE’s gegroeid tot 70 medewerkers en 6 nationaliteiten. De onderzoeksfaciliteiten zijn gemoderniseerd en uitgebreid, met als laatste toevoeging state-of-the-art laboratoriumstallen voor pluimvee en varkens, om ook geconditioneerde diervoedingstudies uit te kunnen voeren over de interactie tussen voeding en gezondheid. Dit zal leiden tot verdere reductie van antibioticagebruik en verbetering van het dierwelzijn. Daarnaast is fors geïnvesteerd in automatisering van onderzoeksdataver-werking en kennisproductontwikkeling.

Meerwaarde onderzoek SFR

SFR heeft in Nederland zowel de coöperatieve als ook het grootste deel van de private diervoedersector als klant, waarbij momenteel ongeveer 80% van de diervoeders samengesteld worden mede op basis van de Schothorst kennis en aanbevelingen.
SFR is de afgelopen tien jaar internationaal sterk gegroeid, waarbij in 2013 40% van de omzet van buiten Nederland komt uit 20 landen op 5 continenten. Wereldwijd wordt ongeveer 6 – 7% van de diervoeders samengesteld mede op basis van de SFR-kennis en -aanbevelingen, vervat in het  AFP (Advanced Feed Package) product van SFR. Ook veel internationale voederadditief- en grondstofbedrijven hebben de meerwaarde van SFR onderzoek gevonden. SFR verwacht in de toekomst door te groeien tot dé mondiale onafhankelijke referentie voor optimale voederwaarderingskennis. Hierbij zal continu worden geïnvesteerd in innovatie, waarbij het accent zal liggen op verdere kennis voor het optimalisering van de prijs-kwaliteitsprestatie van diervoeding voor het dier, in combinatie met duurzaamheid en welzijn aspecten.

Met dank aan vakblad De Molenaar!
Voor meer informatie zie www.schothorst.nl of info@schothorst.nl