Fabrieken A-ware en Fonterra koninklijk geopend

A-ware nieuwe fabriekKoning Willem-Alexander heeft woensdag 8 juli de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen officieel geopend. Door het samenbrengen van twee linten heeft hij beide fabrieken symbolisch aan elkaar verbonden.

Heerenveen

Na de officiële openingshandeling kreeg Koning Willem-Alexander een rondleiding door de zuivelfabrieken en liet hij zich informeren over het ambacht van kaasmaken en het produceren van wei-ingrediënten. In Heerenveen werken het familiebedrijf Royal A-ware en zuivelcoöperatie Fonterra strategisch samen. De wei die vrijkomt in de kaasmakerij wordt tot waarde gebracht in de naastgelegen ingrediëntenfabriek van Fonterra.

Jan en Theo

“Een eigen kaasmakerij sluit logisch aan op de strategie van Royal A-ware om de keten van consument tot koe optimaal af te stemmen op wensen van haar klanten”, aldus ceo Jan Anker. “Met een eigen kaasmakerij kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van onze klanten over de hele wereld.” Theo Spierings, deo van Fonterra: “Door de opening van de nieuwe fabriek in Heerenveen is Fonterra nog beter in staat om kwalitatief hoogwaardige, innovatieve zuivelingrediënten te leveren aan de belangrijkste markten en klanten wereldwijd.”

Met dank aan Suzie Geenen/ZuivelZicht.