Superheffingboetes: 3 gelijke renteloze termijnen

melkglas met ltr

Hierbij ontvangt u een kort bericht van DDB over het besluit van de EU lidstaten om het voor melkveehouders mogelijk te maken om de superheffing in drie gelijke termijnen over drie jaren te betalen.

Spreiding

Woensdag 11 maart jl. hebben de EU lidstaten een duidelijke stem uitgebracht vóór de uitspreiding van de superheffing boetes over drie gelijke renteloze termijnen. Zelfs de meer liberale landen als het Verenigd Koninkrijk en Zweden stemden in met het voorstel. Slechts drie landen (Bulgarije, Tsjechië en Slowakije) stemden tegen. België, Nederland en Frankrijk onthielden zich van stem. De komende dagen wordt de publicatie van de uitvoeringsverordening verwacht.

Niet verplicht

Volgens de nieuwe regulering, moet de eerste betaling van tenminste een derde van de boete, voor 1 oktober 2015 worden betaald. De tweede termijn (twee derde van de totale som) moet zijn betaald voor oktober 2016 en de laatste termijn moet voor oktober 2017 zijn betaald.  Melkveehouders zijn niet verplicht om betalingen uit te stellen en men kan het volledige bedrag ook in oktober 2015 betalen. De EU regels schrijven voor dat de lidstaten het gehele bedrag wel aan de Commissie moeten betalen voor eind november 2015, maar deze wijziging geeft ruimte aan de melkveehouders aangaande het terugbetalen van de heffing.