Toelichting fusie DOC Kaas met DMK Group

DOC kaas logoLeden DOC Kaas zijn akkoord met fusie DMK. De leden van DOC Kaas hebben ingestemd met een fusie met de DMK Group. 84,6 procent van de stemgerechtigden was aanwezig bij de stemming tijdens de algemene ledenvergadering in Zwolle.

Fusievoorstel

Van de stemgerechtigden heeft 95,3 procent positief gestemd over het fusievoorstel. “We zijn verheugd dat zoveel leden een fusie met DMK ook als de beste mogelijkheid zien om de doelen van DOC Kaas op korte en lange termijn te realiseren: een concurrerende en stabiele melkprijs, continuïteit en afnamegarantie”, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van het bestuur van DOC Kaas. “De positieve uitslag betekent dat de leden vertrouwen hebben in het voorgestelde fusieproces met DMK Group waarbij de nadruk ligt op het versnellen van onze ingezette strategie.”

DOC Kaas

Tijdens de afsluiting van de algemene ledenvergadering nodigde Arjan Schimmel de leden die tegen het fusievoorstel hebben gestemd uit om in gesprek te gaan met directie en bestuur. “Ook met deze leden willen we graag verder.” De fusie voorziet erin dat de coöperatie DOC Kaas B.A. blijft bestaan en haar naam en identiteit behoudt. Het bedrijf DOC Kaas B.V. wordt een dochteronderneming van DMK en behoudt eveneens zijn eigen naam en identiteit. De coöperatie DOC Kaas krijgt zeggenschap in de gefuseerde onderneming door een aandeel in DMK Group en wordt met één lid vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van DMK en met twee leden in de algemene vergadering van aandeelhouders.

Fusieproces

De leden van DOC Kaas blijven lid van de coöperatie DOC Kaas. De coöperatie levert alle melk aan DMK die hiervoor dezelfde melkprijs uitbetaalt als aan haar eigen leden-veehouders. Voordat de bedrijfsfusie geëffectueerd kan worden, moeten er nog enkele stappen worden gezet. Zo moeten de bestuurlijke organen binnen DMK Group instemmen met het fusievoorstel (medio juni) en moeten de bevoegde mededingingsautoriteiten hun fiat geven. Ook zal de ondernemingsraad van DOC Kaas advies uitbrengen over het fusievoorstel met DMK Group. De verwachting is dat het proces eind 2015 is afgerond en de fusie tussen DOC Kaas en DMK Group op 1 januari 2016 een feit is.

Met dank aan DOC Kaas.