DOC: fabriek Hoogeveen langer open

DOC melkwagenDOC Kaas houdt de fabriek aan de Alteveerstraat in Hoogeveen langer open, tot uiterlijk 31 december 2021. De kaasproducent heeft hierover overeenstemming bereikt met betrokken partijen, waaronder de gemeente en provincie.

Toekomst leden

Met deze productiecapaciteit kan DOC Kaas flexibeler inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de markt met fluctuaties in de aanvoer van melk. Eerder was nog sprake van de mogelijkheid dat de productielocatie op 1 januari 2016 zou sluiten. Als coöperatie wil DOC Kaas ook in de toekomst alle melk van de leden blijven ontvangen, verwerken en vermarkten. De productiecapaciteit van de kaasfabriek op het Zuivelpark is in 2013 met 20 procent uitgebreid. De komende jaren investeert DOC Kaas in verdere uitbreidingen op het zuivelpark. Ondanks de recente capaciteitsuitbreiding en de nieuwbouwplannen op het zuivelpark in Hoogeveen heeft DOC Kaas besloten om de fabriek aan de Alteveerstraat langer open te houden.

Capaciteit Hoogeveen

De fabriek aan de Alteveerstraat heeft een capaciteit van 45.000 ton kaas. DOC Kaas produceert er zowel ronde halfharde kazen zoals Goudse en Emmentaler, als rechthoekige foliekazen. De ronde natuurgerijpte kazen zijn bestemd voor de Nederlandse en Duitse markt. De foliekazen worden wereldwijd verkocht. De fabriek aan de Alteveerstraat produceert sinds midden jaren tachtig van de vorige eeuw kaas. Naast deze productielocatie heeft DOC Kaas op het zuivelpark in Hoogeveen nog een kaasfabriek. Net als een weifabriek en pakhuizen waar de kazen worden gerijpt, versneden en verpakt.

Met dank aan DOC.