China Modern Dairy op eigen kracht

melkstal in ChinaDe Amerikaanse investeringsonderneming Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) heeft haar laatste aandelen in China Modern Dairy Holdings verkocht voor 80 miljoen dollar, meldt persbureau Reuters.

 

KRR bevestigt verkoop

KKR bevestigt de verkoop, maar geeft geen toelichting op het besluit om het belang in het Chinese melkbedrijf van de hand te doen. KKR nam na het melamineschandaal in 2008 voor 150 miljoen dollar een belang in China Modern Dairy. Ze verwierf een aandeel van 34,5 procent. Vorig jaar verkocht ze een deel van haar belang aan de Chinese melkverwerker Mengniu Dairy. In 2010 wist bij de beursgang van China Modern Dairy in Hong Kong al een flink deel van haar belang te verzilveren.

Grootste producent

China Modern Dairy beheert melkveebedrijven en is de grootste producent van melk in China. In de afgelopen vijf jaar breidde ze het aantal bedrijven uit van 3 naar 22. De kudde groeide van 24.000 naar 186.000 koeien. Modern Dairy kondigde vorig jaar nog aan om in een samenwerkingsverband met KKR en investeerder CDH Investments 140 miljoen dollar te investeren in twee nieuwe bedrijven in de provincie Shandong, elk met een capaciteit van 10.000 koeien.

Met het vertrek uit China Modern Dairy is KKR niet weg uit de Chinese voedselindustrie. Vorige maand nam ze een aandeel in de Chinese pluimveeproducent Fujian Sunner Development. In juni kocht ze een belang in Cofco Meat, producent van varkens- en pluimveevlees in China.

Met dank aan ZuivelZicht en Reuters voor dit opvallende bericht.