Melkveebedrijven in Australie verkocht

De aan de Australische beurs ASX genoteerde Australian Dairy Farms Group heeft 9,3 miljoen Australische dollars opgehaald voor de aankoop en exploitatie van melkveebedrijven. Het bedrijf heeft 46,5 miljoen aan obligaties van 20 cent uitgegeven. De Australian Dairy Farms Groupis een voortzetting van APA Financial Services en heeftals doelstelling jaarlijks 50 miljoen liter melk te produceren. Dat doel moet binnen twee jaar gerealiseerd zijn.

Australian Dairy farms logo

Wereldwijde vraag

Met de aankoop van melkveebedrijven en optimalisering van de melkproductie denkt het bedrijf te profiteren van de opwaardering van de Australische melkveebedrijven en de wereldwijde groeiende vraag naar zuivelproducten. De geproduceerde melk verkoopt het bedrijf aan melkverwerkers en op de wereldmarkt.De groep is al eigenaar van twee aangrenzende melkveebedrijven in Brucknell bij Warrnambool in south-western Victoria, de regio waar het bedrijf zich op richt voor de aankoop van bedrijven.

Onder de investeerders in het project zitten aldus de Australian Dairy Farms Group bedrijven uit Canada, Nieuw Zeeland, Hong Kong, Singapore en Australië.