Westland uit NZ vergroot omzet

NZ WestlandWestland Milk Products heeft vorig boekjaar een omzet gerealiseerd van $830 miljoen, 46 procent meer dan het jaar daarvoor. De melkprijs van de coöperatie kwam uit op $7,57 per kilo milksolids. De gestegen omzet is voor een deel toe te schrijven aan de toegenomen melkaanvoer. Westland kreeg vorig 753 miljoen liter melk te verwerken, een stijging van 21 procent.

Concurrent Fonterra

Hoewel Westland een bovengemiddelde melkprijs uitkeerde, toonde topman Rod Quin zich niet tevreden met het resultaat. De tweede melkverwerker van Nieuw-Zeeland heeft de ambitie om een concurrende melkprijs uit te betalen en dat is met een bedrag van $7,57 niet gelukt. Concurrent Fonterra bepaalde de definitieve melkprijs onlangs op $8,40 per kg milksolids. Quin schrijft het verschil toe aan de uiteenlopende prijzen voor grondstoffen op de wereldmarkt. Zo deed volle melkpoeder het veel beter dan caseïne en magere melkpoeder, producten waarin Westland zich heeft gespecialiseerd.

In de komende jaren wil de coöperatie zich meer richten op het maken van producten met meer toegevoegde waarde. Daarvoor investeert het flink in de productielocaties in Hokitika en Rolleston. Om betere toegang te krijgen tot de Chinese markt opende het bedrijf onlangs een kantoor in Shanghai.

Met dank aan Zuivelzicht voor dit bericht.