DBV kwaad op prijsverlaging drinkmelk in Duitsland

1335_germanyVolgens Duitse DBV is er geen speelruimte voor prijsverlaging drinkmelk. De Duitse boerenorganisatie DBV heeft 30 april met verbazing en verontwaardiging gereageerd op de berichten dat de Duitse zuivelondernemingen en supermarktketens tijdens hun nog lopende onderhandelingen lagere prijzen voor consumptiemelk zijn overeengekomen.

Eisen supermarkt

“Een prijsdaling ligt niet in de lijn gezien het geringere melkaanbod dan vorig jaar. Helemaal onbegrijpelijk zijn de prijsdalingen in het licht van de huidige eisen van dezelfde supermarktketens naar hogere standaarden voor dierenbescherming en -welzijn. Bij het vaststellen van de consumentenprijzen moet zeker ook rekening worden gehouden met de investeringen van de melkveehouders op dit terrein”, aldus melkveehoudersvoorzitter Udo Folgart van het DBV.

Scherpe kritiek DBV

Er is dan ook scherpe kritiek van het DBV op de zuivelondernemingen én supermarktketens. Voor deze prijsdalingen is er geen rationale motivering en ook geen enkele speelruimte. Momenteel ligt de melkaanvoer in Duitsland 2 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. En ook in de EU staan de melkveehouders op de rem en leveren minder melk dan 12 maanden geleden.

Met dank aan de Duitse DBV.