Chinese zuivelbedrijf in Rabo zuiveltop 10

melk en melkdruppelsYili is het eerste Chinese zuivelbedrijf in mondiale top tien van de Rabobank. FrieslandCampina neemt de vijfde plaats in de mondiale zuivel top in.

Yili in top tien

Voor het eerst is een Chinees zuivelbedrijf doorgedrongen tot de door de Rabobank samengestelde mondiale zuivel top tien. Met een omzetstijging van 14 procent bezet Yili inmiddels de tiende plaats. Yili is goed voor een omzet van 5,7 miljard euro. Het concern opende afgelopen jaar een Europees onderzoekscentrum op Wageningen Campus en werkt met Wageningen UR samen op het gebied van melkveehouderij, zuivelproductie en voedselveiligheid.

Tot 2008 geen Chinees bedrijf

Het Chinese zuivelbedrijf Mengniu groeide met een omzetstijging van twintig procent nog harder en staat inmiddels op de veertiende plek. Tot 2008 kwam er geen enkel Chinees bedrijf voor in de zuivel top twintig. De leiding van de zuivel top twintig blijft in het bezit van Nestlé, dat in 2013 een omzet van 21,3 miljard euro noteerde. Nestlé wordt gevolgd door Danone en Lactalis. De zuivelcoöperaties Fonterra, FrieslandCampina, Dairy Farmers of America en Arla Foods nemen plaats vier tot en met zeven in.

Met dank aan ZuivelZicht voor dit bericht.